Maak werk van Natuurlijk Tuinieren - begin bij de bodem

Internationale nominatie NLK voor Natuurlijk Tuinieren

Tuinpark Nieuwe Levenskracht : Natuurlijk Tuinieren met 4 stippen !

Tips voor Natuurlijk tuinieren

Moestuinieren: speciale websites voor de moestuin

 

Maak werk van Natuurlijk Tuinieren - begin bij de bodem

We zijn trots op onze vier stippen voor Natuurlijk Tuinieren. En we kunnen nog meer doen. Bijvoorbeeld door eens kritisch te kijken hoe we met de grond omgaan.

De AVVN heeft daarover twee adviezen uitgegeven. Eén over het gebruik van verpakte tuinaarde (gebruik alleen de juiste soort) en één over meststoffen (wat kan wel en wat niet).  

Alle kleine beetjes helpen om onze omgeving nog gezonder te maken !

 


Internationale nominatie NLK voor Natuurlijk Tuinieren

Bij de uitreiking van de 4e stip, het hoogst haalbare keurmerk voor Natuurlijk Tuinieren, werd aangekondigd dat Nieuwe Levenskracht genomineerd wordt voor de internationale (Europese) erkenning. 

Daarvoor is onder andere deze brief opgesteld die de nominatie voor het 'Internationale certificaat van ecologisch volkstuinieren' ondersteunt
(vertaling door Annemarie van Bolhuis).

[English version]


De nominatie is succesvol, want het internationale diploma voor Natuurlijk Tuinieren wordt toegekend ! In augustus 2014 zal het certificaat worden uitgereikt
[zie: Actueel].

 


Tuinpark Nieuwe Levenskracht : Natuurlijk Tuinieren met 4 stippen !

Tuinpark Nieuwe Levenskracht mag met trots het keurmerk Natuurlijk Tuinieren met 4 stippen voeren. Dat is het hoogst haalbare. Lees hier het keuringsrapport .

nationaal keurmerk natuurlijk tuinieren 4 stippen


Wat betekent het Nationaal Keurmerk 'Natuurlijk Tuinieren' ?

Tuinen en tuinenparken bieden volop mogelijkheden om meer natuur in stad en dorp te krijgen. In de tuinen en tuinparken groeien en bloeien al veel planten, heesters, bloemen en bomen. De uitgangspunten voor natuurlijke vrijplaatsen zijn er. Met de juiste begeleiding kan de ecologische waarde van het tuinenpark met sprongen stijgen. Dat is belangrijk, want daarmee wordt de omgeving voor mens en dier een stuk leefbaarder. Tuinparken kunnen de natuur weer in stad en dorp brengen.

De mate waarin het Natuurlijk Tuinieren door het tuinpark in praktijk wordt gebracht, wordt beoordeeld door de AVVN, die ook de begeleiding doet. Voldoet men aan de gestelde eisen, dan wordt dat bekroond met een keurmerk: een lieveheersbeestje met 1 tot 4 stippen.

bron en meer informatie: http://www.avvn.nl/natuurlijk-tuinieren/ 

 


Tips voor Natuurlijk tuinieren

De AVVN geeft folders uit met handige en leuke tips om Natuurlijk te tuinieren.

Zo is er een folder over bemesting, over insectenplanten en vogelbomen. Ook een checklist om je tuin nog natuurlijker te maken.

 


Moestuinieren: speciale websites voor de moestuin

Er gaat niets boven groenten en fruit uit eigen tuin. Maar hoe doe je dat ? Hier zijn wat handige intenetsites. 

Er is een internet-forum, speciaal voor het delen van informatie over het telen van groenten. Van en voor tuinders uit Nederland en België, met tips, foto's en verhalen:
www.mijnmoestuin.nl

Ook voor de jeugd is tuinieren echt gaaf ! Er is zelfs een speciale website waar je van alles kunt vinden over het laten groeien van je eigen groente. Ga naar:
www.moestuincoach.nl