Tuintrail Oost

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onderdeel van de Tuintrail Oost. De TuinTrail Oost neemt je mee langs de mooiste – bekende én onbekende – parken en tuinen van Amsterdam-Oost. Ontdek bijzondere bomen, vlindertuinen en vleermuizenkasten. En leer alles over solitaire bijen, permacultuur en stadsecologie.

 

Verbonden met de omgeving

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onlosmakelijk verbonden met de omgeving. Veel tuinbezitters wonen ook in de buurt, maar ook wandelaars en joggers maken gebruik van het park.

Langs de paden staan informatieborden, waarop uitleg over flora en fauna.

    wandelroute 1                  wandelroute 2

Ecolint

    ecolint

Het tuinpark is onderdeel van het Ecolint, een natuurstrook die ononderbroken door Amsterdam loopt. Hierdoor kunnen allerlei dieren ongehinderd van oost naar west komen. Meer informatie over het Ecolint vindt u hier.

Natuur in de stad - ANMEC

Meer over een duurzame stad:

    ANMEC logo

ANMEC werkt aan een duurzame stad: een stad die groen is, leefbaar en veerkrachtig. Met die ambitie voor ogen inspireren, faciliteren en verbinden wij iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren.

De Gezonde Stad

 Veel interessante initiatieven voor een gezonder Amsterdam:

    De Gezonde Stad logo

De gezamenlijke kracht en inzet van bewoners, bedrijven en overheden is nodig om Amsterdam gezond te maken. Een gezonde stad is een toekomstbestendige, leefbare en slimme stad. Hiervoor zijn praktische en toepasbare oplossingen nodig. 

Geheugen van Oost

    Geheugen van Oost

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onderdeel van de geschiedenis van Amsterdam Oost en is in het 'Geheugen van Oost' opgeslagen.
klik hier voor deze unieke website