Jubileum 90 jaar

       van90naar10024

90 jaar Nieuwe Levenskracht is het startpunt van 90 naar 100 jaar met elkaar tuinieren! Met een gevarieerd jubileumprogramma maken we verbinding tussen tuinders van het park en de omwonende Amsterdammers uit de buurt. Het tuinpark heet iedereen welkom op de feestweekenden in de lente, de zomer en de herfst. 

Jubileumactiviteiten 17 en 18 juni 2023

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 juni zijn er leuke feestelijke activiteiten; van lekkere taarten proeven tot open tuinen bezoeken. Kom je met ons meevieren?

Zaterdag 17 juni Van 12.00 tot 16.00 uur in de kantine Taarten proeven Feest met DJ Ruud de Vries

Vanaf 12.00 uur lekker taart eten. In de ochtend is er een taartenbakwedstrijd voor tuinders geweest, gejureerd door Cees Holtkamp (patisserie Holtkamp) en Christina Hauge van patisserie van Moss. Wil je ook bij de jurering en de prijsuitreiking zijn? Van harte welkom om 11.00 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen de taarten per punt worden gekocht voor 90 cent van de bakkers en samen met een kopje koffie/thee worden genuttigd. Iedereen is welkom: tuinders, buren en vrienden en familie.

Van 13.00 tot 16.00 uur komt Ruud de Vries, DJ en muzikant, een feestje bouwen met zijn muziek voor groot en klein, jong en oud, tuinder en buur. Kom vooral met je verzoeknummers, daar is bij Ruud altijd ruimte voor.

Zondag 18 juni Van 11.00 tot 16.00 uur door het hele tuinpark:
- Opengestelde tuinen bezoeken
- Workshops ‘Waarnemen’ en ‘Tekenen/schilderen'
- voor iedereen’ Muziek in het groen
- Luisterspeurtocht voor kinderen van 11.00 tot 16.00 uur.
Ook dit jaar doen wij met ons tuinpark weer mee aan de landelijke Open Tuinendag op deze zondag 18 juni. Het is dé gelegenheid om de tuinen die zijn opengesteld binnen te lopen en op je gemak rond te kijken in de bloeiende ‘paradijsjes’. In verschillende tuinen zijn de eigenaren aanwezig om iets toe te lichten of je rond te leiden als je dat zou willen.
En er is meer die dag! Van 12.00 tot 13.30 uur geeft kunstenaar Els de Does de workshop tekenen/schilderen voor iedereen. Het thema: bloemen en/of activiteiten in de tuinen. Je schildert of tekent lekker buiten, in het park en in de opengestelde tuinen.
Om 13.00 uur: doe mee met je kinderen of kleinkinderen met de luisterspeurtocht. Welk geluid maakt een koolmees? Wonen bijen in een hotel? Hoe ruikt rozemarijn? Dat en nog veel meer ontdek je als je meespeurt. Om 13.00 uur verzamelen bij het jeugdhonk.
Van 14.00 tot 15.00 uur kun je de workshop ‘Waarnemen van planten en dieren’ volgen met Jaap van der Veen. Hoe doe je dat waarnemen, waar let je op en hoe sla je je waarneming op? De workshop is gebaseerd op de app Waarneming.nl, het grootste natuurplatform van Nederland.

En ook deze dag is er muziek; op de mooiste plekken in het park kun je een koortje tegenkomen met gouweouwe hits of een muzikant met accordeon. Zit je liever op een terrasje met een kopje koffie of thee bij een klaterend watervalletje, dan kun je terecht op ons tuinterras bij de kantine. De kantine is de hele dag open. Voor meer informatie en details: Tuinpark Nieuwe Levenskracht Welkom. Leuk als je komt!

Het adres Voorlandpad 21 1098 TZ Amsterdam Kom bij voorkeur met de fiets of met het OV, want we hebben zeer beperkt ruimte voor parkeren auto’s. De route met de fiets is vanaf de Kruislaan met bordjes aangegeven.