Inschrijven nieuwe leden: twee maal per jaar

Ijsvogellezing in Park de Meer -

Vier Themawandelingen over het tuinpark

Tweede prijs voor 'mooiste tuinpark van Amsterdam'

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren : prolongatie van de vierde stip !

NLK krijgt Internationaal diploma voor ecologisch tuinieren

 

Inschrijven nieuwe leden: twee maal per jaar

Vanwege de lange wachtlijst zijn de inschrijvingsmomenten voor nieuwe leden beperkt tot twee maal per jaar : de 1e zaterdag van september en van maart.

Hier vind je de inschrijfprocedure.

 


Ijsvogellezing in Park de Meer -

Voor veel mensen hoort de ijsvogel bij vakanties in Frankrijk, dat ze echter ook bij ons voorkomen is soms een verrassing.

Om die mensen eens kennis te laten maken met voor velen de prachtigste vogel die er bestaat hebben de vrijwilligers van Natuur, je beste buur Jelle Harder uitgenodigd ons wegwijs te maken in de leefwijze, het voorkomen, het eet & broedgedrag en nog veel meer over de blauwe flits: de ijsvogel. Want wie eenmaal een ijsvogel gezien heeft, die snakt naar meer….zoveel kleuren in zo’n kleine vogel!

Jelle Harder is DE ijsvogelman van Nederland, hij weet echt alles over deze vogel en wil graag zijn kennis en kunde met ons allen delen.

Natuur, je beste buur is een vrijwilligers werkgroep die natuurvriendelijk onderhoud aan de randen van sportparken Middenmeer en Voorland Amsterdam Oost doet en die daar onder andere meerdere ijsvogelwanden heeft aangelegd.

Omdat wij een groep vrijwilligers zijn vragen wij jullie om een bijdrage in de kosten van €2 per persoon, je krijgt daarvoor een fantastische avond, koffie/thee met koek en een heel nieuwe kijk op ijsvogels!

29 oktober a.s. Parkhuis, Anfieldroad 110
Graag aanmelden via njbb@xs4all.nl, er is nog plaats voor 25 personen.

Informatie over Ijsvogellezing

Natuur, je beste buur

 


Vier Themawandelingen over het tuinpark

Dit jaar worden er vier Themawandelingen over het tuinpark georganiseerd. Tijdens iedere wandeling komt een ander aspect van de natuur op het park aan bod.
Lees in dit programma wat en wanneer.
(zie ook in de  Agenda)

 


Tweede prijs voor 'mooiste tuinpark van Amsterdam'

Nieuwe Levenskracht heeft de tweede prijs gewonnen van alle 29 tuinparken van Amsterdam en omstreken, aangesloten bij de Bond van Volkstuinders.

De tuinkeuring, die dit jaar opnieuw in het leven is geroepen door de Bond, heeft afgelopen maanden plaatsgevonden. Een aantal vrijwilligers, afkomstig van verschillende tuinparken waaronder ook de onze, heeft de tuinparken beoordeeld op diverse kenmerken; natuurvriendelijke oevers, compostsystemen en andere zaken die de waarde voor mens en dier verhogen.

Onze paddenpoel, fruitbomen, het eco-lint en onze prachtige entree bij het fietspad aan de voorzijde met de bloemenweide werden wederom als zeer belangrijk voor het dierenleven gevonden. Mede daarom zijn wij bijna als eerste geëindigd.

De eerste prijs is toegekend aan tuinpark Dijkzicht, waar ook de prijsuitreiking was. Het loont zeer de moeite om daar ook eens rond te dwalen!

Wederom een groot succes voor ons mooie park, ik ben trots op de vele vrijwilligers en alle leden die hun steentje hieraan bijgedragen hebben. Bedankt!!

 

Antoinette de Jong

Tuincoach

       tweede prijs 2017

 

 


Keurmerk Natuurlijk Tuinieren : prolongatie van de vierde stip !

Na een uitgebreide herbeoordeling heeft de AVVN aan Tuinpark Nieuwe Levenskracht wederom de vierde stip op het lieveheersbeestje toegekend! Lees hier de brief.

       nationaal keurmerk natuurlijk tuinieren 4 stippen

Het lieveheersbeestje is het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Nieuwe Levenskracht heeft het  hoogste niveau behaald met activiteiten in het kader van natuurlijk beheer en onderhoud van hun tuinenpark. Lees hier meer over Natuurlijk Tuinieren op tuinpark Nieuwe Levenskracht. 

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is tien jaar geleden in 1997 voor het eerst gekeurd in het kader van Natuurlijk Tuinieren. Gestaag zijn de verbeteringen doorgevoerd, om in 2013 op het hoogste niveau te belanden: vier stippen !

Elke vier jaar vindt een herbeoordeling plaats. Daarom is er in het begin van de zomer van 2017 een bezoek geweest van de keuringscommissie. De conclusie is dat Nieuwe Levenskracht de vier stippen behoudt en zelfs 9% hoger is uitgekomen in vergelijking met 2013. Een fantastisch resultaat. Alle leden en commissies van harte gefeliciteerd !

 Wilt u het rapport van de keuring lezen ? Dat vindt u hier.

 


NLK krijgt Internationaal diploma voor ecologisch tuinieren

 

Op 13 maart 2015 ontvingen wij het volgende bericht: “Met veel genoegen kunnen wij u meedelen, dat het bestuur van Office International du Coin de Terre et des Jardins Familiaux positief op onze voordracht heeft besloten om uw vereniging het internationale diploma voor ecologisch tuinieren toe te kennen. Dit diploma is op 30 augustus 2014 uitgereikt tijdens het internationale volkstuinderscongres in Utrecht" !! 

Logo InternationalDeze erkenning is in het blad van de internationale bond in drie talen toegelicht. Voor de liefhebbers is het te lezen in het DuitsEngels of Frans op bladzijde 11.